Sådan gør du

  • 1 Skyl og snit grøntsagerne fint. Porrerne skæres i tynde ringe. Ingefær skrælles og finthakkes, og hvidløget finthakkes.  
  • 2 Kom lidt olie i en stor gryde og varm den op - risotto skal have plads.  
  • 3 Tilsæt porre, det blandede grønt og hvidløg. Herefter tilsættes risene. Det må ikke tage farve, det hele skal blive klart og blankt.   
  • 4 Så tilsætter du hvidvinen, lad den lige snurre med et par minutter, og så tilsættes vand. Rør jævnligt, men ikke hele tiden. Når risen har optaget væden, tilsættes lidt mere. Den skal hele tiden have en lind konsistens.  
  • 5 Efter ca. 10 minutter tilsættes ingefær og lidt mere vand. Tilsæt halvdelen af parmesanosten der rives i. Bland det rundt og kom lidt mere parmesan i.   
  • 6 Smag til med salt og peber.   
  • 7 Efter ca. 15-20 minutter er den færdig, den må gerne have lidt bid.   
  • 8 Sluk for risottoen og vend æbler i tern i. Serveres straks i en dyb tallerknen med høvlet parmesan ost på toppen.  
  • {{recipeDoneText}} Grøntsagsrisotto

Tip

Bliv ikke ked hvis det ikke lykkes første gang, du bliver med garanti bedre, når I har lært hinanden at kende, dig og risene.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier