Grøntsager med humusdip
Lav en lækker, cremet humusdip og spis den sammen med de grøntsager du bedst kan lide. Opskriften her er til 2 voksne og 2 børn.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Fyld en stor skål med vand
  • 2 Sæt kikærterne i blød i minimum 12 timer i køleskabet
  • 3 Kasser vandet fra kikærterne
  • 4 Skyl kikærterne under rindende, koldt vand
  • 5 Læg kikærterne i en gryde og hæld vand på, til det dækker
  • 6 Læg to fed hvidløg i vandet
  • 7 Tænd for blusset
  • 8 Kog kikærterne under låg ved svag varme i ca. en time, til de er møre. Mærk med en kniv
  • 9 Hæld kogevandet fra kikærterne, men gem et par dl
  • 10 Put kikærterne i en blender
  • 11 Tilsæt tahin eller peanutbutter, saften fra to citroner, chili, spidskommen, olivenolie og salt
  • 12 Blend til dippen er glat og uden klumper
  • 13 Tilsæt lidt af kogevandet, til dippen har en god lind konsistens
  • 14 Smag humusdippen til
  • 15 Del portionen i to
  • 16

    Servering:

    Del den halve portion humusdip i fire og server med grøntsager, 1/4 af grøntsagerne til hver person

  • {{recipeDoneText}} Grøntsager med humusdip

Tip

Gem resten af humusdippen til en anden dag. Humusdip smager godt på brød, som fyld i en sandwich eller som creme til grøntsager, kartofler eller kød. I stedet for kikærter kan du bruge butter beans, hvide bønner eller linser.

Opskriften er udviklet af