Grønsaltet svinemørbrad med jomfruhummer og persillecreme

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  • 2 Rul mørbraden i groft salt og lad den ligge i køleskabet i 1 time.
  • 3 Fjern saltet og rul mørbraden i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 1 døgn.
  • 4 Tænd ovnen på 160 grader.
  • 5 Del mørbraden i fire ens stykker.
  • 6 Krydr kødet med peber.
  • 7 Varm olie og smør på en pande ved god varme.
  • 8 Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt.
  • 9 Stil kødet i ovnen i ca. 20 minutter til centrumtemperaturen er 65 grader, og kødet er svagt rosa.
  • 10 Skær sværen af baconen og skær den i otte store tern.
  • 11 Steg dem sprøde på en pande ved middel varme.
  • 12 Del clementinerne, drys med sukker på snitfladen.
  • 13 Læg dem i et ovnfast fad og læg en tern bacon på hvert stykke.
  • 14 Stil det i ovnen i ca. 20 minutter.
  • 15 Del halen på jomfruhummerne og fjern den mørke tarm.
  • 16 Stil jomfruhummerne i ovnen i ca. 10 minutter til kødet i halen er blevet fast og hvid.
  • 17 Kog bouillonen og blend den med smør og persille.
  • 18 Smag til med salt, peber og evt. lidt clementinsaft.
  • 19 Lav små krydderurtebuketter af fx persille, purløg, kørvel og merian.
  • {{recipeDoneText}} Grønsaltet svinemørbrad med jomfruhummer og persillecreme

Opskriften er udviklet af