Grønne asparges, nye kartofler og dampet laks

Grønne asparges, nye kartofler og dampet laks

Nyd en lækker dampet laks, let og delikat sommermad
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Kartofler:

    Skyl kartoflerne
  • 2 Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog
  • 3 Kog kartoflerne til de er møre men stadig har lidt bid
  • 4 Skyl dild og hak den
  • 5 Hæld vandet fra kartoflerne og vend med dild
  • 6

    Laks:

    Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • 7 Del laksen i otte stykker á 75 g
  • 8 Drys laksen med salt og peber
  • 9 Skyl forårsløg
  • 10 Skyl asparges og knæk den nederste del af
  • 11 Læg forårsløg og asparges i et ildfast fad
  • 12 Drys med salt og tilsæt 1½ dl vand
  • 13 Læg laks ovenpå grøntsagerne
  • 14 Kom et stykke bagepapir over fadet
  • 15 Sæt fadet i ovnen i ca. 17-20 minutter
  • 16

    Frisk salat:

    Skyl agurk og rabarber
  • 17 Skær agurk og rabarber i stave på størrelse med en lillefinger
  • 18 Kom stavene i et fad med lidt kant
  • 19 Hæld en lage af sukker, eddike, laurbær og tre peberkorn over
  • 20 Lad det trække i 20 minutter
  • 21 Hæld lagen fra
  • 22 Server godt 20 % til hvert barn og et glas sodavand
  • 23 Server knap 30 % til hver voksen og et glas hvidvin
  • {{recipeDoneText}} Grønne asparges, nye kartofler og dampet laks

Tip

Hellefisk er også en god fisk til denne ret

Opskriften er udviklet af