Grønkålssuppe med sprængt og røget svinekam

Sådan gør du

  • 1 Bestil kødet hos slagteren og grønkålen hos grønthandleren nogle dage i forvejen.ognbsp;
  • 2 Bring bouillonen i kog i en gryde.
  • 3 Læg kødet i gryden.
  • 4 Bring det i kog igen og skum.
  • 5 Læg låg på og skru ned til lav varme.
  • 6 Kog i 30 - 45 minutter til centrumtemperaturen er 60 grader.
  • 7 Tag gryden for varmen og lad kødet stå i bouillonen i ca. 20 minutter.
  • 8 Tag kødet op og hold det varmt.ognbsp;
  • 9 Kog kartoflerne og pil dem.
  • 10 Skær dem evt. i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
  • 11 Hold dem varme.ognbsp;
  • 12 Skær grønkålsbladene af stokken.
  • 13 Fjern den grove ribbe på bladene.
  • 14 Skyl dem grundigt og kog dem i bouillonen til de er møre 10 - 15 minutter.
  • 15 Tag nogle små grønkålsblade fra til pynt.
  • 16 Blend resten i mindre portioner og si det gennem en fintmasket si.
  • 17 Kom suppen i gryden igen og varm den.
  • 18 Tilsæt smør og fløde og smag til med salt og lidt citronsaft. ognbsp;
  • 19 Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og derefter i stave.
  • 20 Anret kød, kartofler og klippet dild i bunden af de dybe tallerkener.
  • 21 Skum evt. suppen op med en stavblender lige før den hældes op i tallerkenerne.
  • {{recipeDoneText}} Grønkålssuppe med sprængt og røget svinekam

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier