Grønkål bagte rødder og den gode danske gris

En skøn weekendret med masser af smag og kant.

Sådan gør du

  • 1

    Grønkål:

    Skyl grønkålsbladene godt og slyng dem tørre.
  • 2 Skær dem i fine strimler og kom dem i en skål.
  • 3 Vend grøntkålen med honning, hyldeblomstsaft og æbleeddike.
  • 4 Skyl æblet, fjern kernehus og skær æblet i tern på 1x1 cm.
  • 5 Riv lidt muskatnød over salaten.
  • 6 Lad det stå og trække i 20 minutter.
  • 7

    Bagte rødder:

    Skyl og skræl knoldselleri, gulerod, persillerod og kartofler.
  • 8 Skyl jordskokkerne godt.
  • 9 Skær grøntsagerne i 1½ cm. tykke skiver.
  • 10 Vend grøntsagerne i olivenolie.
  • 11 Tænd ovnen på 160 grader varmluft
  • 12 Sæt en stegepande på et blus, og varm op.
  • 13 Steg grøntsagerne 1 minut på alle sider.
  • 14 Kom grøntsagerne i et ildfast fad, krydr med salt og peber.
  • 15 Sæt grøntsagerne i ovnen.
  • 16 Bag dem i ca. 5 minutter.
  • 17

    Grisen:

    Sæt en grillpande på et blus og varm den op.
  • 18 Grill fileten 1 ½ minut på hver side.
  • 19 Læg fileten i et ildfast fad.
  • 20 Steg filet færdig i ovnen i cirka 12-15 minutter.
  • 21 Skyl rosmarin og hak fint.
  • 22 Krydr kødet med salt, peber, rosmarin og honning.
  • 23 Skær kødet i tynde skiver.
  • 24 Server godt 20 % af gris, rødder og grønkål til hvert barn og 2 dl sodavand. Server knap 30 % af gris, rødder og grønkål til hver voksen og 1 glas rødvin.
  • {{recipeDoneText}} Grønkål bagte rødder og den gode danske gris

Tip

I stedet for at købe de forskellige rødder, kan du købe en pose med frosne blandede grøntsager og bruge.

Opskriften er udviklet af