Grøn suppe med æg og ristet rugbrød

Her er en velkendt suppe med flækærter og æg som din mormor ville lave den. Den friske spinat og rugbrødsterningerne, giver retten et pift og en fantastisk smag. Prøv opskriften før din mormor.

Sådan gør du

  • 1 Til suppen: Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3

    Frossen spinat

    Hop til step 5.
  • 4

    Frisk spinat

    Pil de grove stilke af spinaten, og skyl den grundigt, så der ikke er jord på den. Læg spinaten i en si, og lad den dryppe af.
  • 5 Pil og hak løgene.
  • 6 Hæld olien i en gryde, og varm den op.
  • 7 Kom løgene i gryden, og steg dem i ca. 2 minutter indtil de er klare.
  • 8 Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
  • 9 Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Klik her for at se opskriften på grøntsagsbouillon.
  • 10 Læg låg på gryden, og kog i ca. 15 minutter.
  • 11 Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
  • 12 Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand.
  • 13 Kom salt, peber og muskatnød eller allehånde i suppen. Bland og smag suppen til.
  • 14

    Hårdkogte æg:

    Kom vand og æg i en gryde.
  • 15 Kog æggene i 12 minutter, indtil de er hårdkogte.
  • 16 Pil æggene og skær dem over.
  • 17

    Ristede rugbrødsterninger

    Skær rugbrødet i terninger.
  • 18 Kom smørret på en pande, og smelt det.
  • 19 Kom rugbrødsterningerne på panden, og steg dem indtil de er gyldne og sprøde.
  • 20 Hæld suppen i tallerkener og læg et ½ æg i hver tallerken.
  • 21 Drys rugbrødsterninger over suppen.
  • {{recipeDoneText}} Grøn suppe med æg og ristet rugbrød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier