Grøn forårssuppe med broccoli og rugbrødscroutoner

Med denne opskrift får du masser af grøntsager fra bunden af madpyramiden, mager yoghurt fra midten, og lidt olivenolie fra toppen.

Sådan gør du

  • 1

    Grøn forårssuppe med broccoli:

    Bring bouillonen i kog og blancher broccolibuketterne heri. Tag dem op og gem dem til suppefyld.
  • 2 Bring broccolistilke, bladselleri og fennikel i kog i bouillonen. Lad det koge ved svag varme, ca. 8 min. uden låg.
  • 3 Tilsæt spinat og kog videre i 2 min uden låg. Tilsæt estragonen og blend suppen med en stavblender.
  • 4 Kom broccoli-buketterne i. Smag til med salt og peber.
  • 5 Varm suppen igennem. Pynt hver portion med en spsk. yoghurt og purløg.
  • 6

    Rugbrødscroutoner:

    Skær rugbrødsskiver ud i tern og bland godt med olivenolie og salt. Rist rugbrødscroutonerne midt i ovnen v. 200 grader til de er sprøde – ca. 15 minutter.
  • 7 Vend rundt et par gange under ristningen. Sluk ovnen 5 minutter før croutonerne er færdige. Server rugbrødscrou-tonerne på toppen af suppen lige inden servering eller i en skål ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Grøn forårssuppe med broccoli og rugbrødscroutoner

Tip

Rugbrødscroutoner kan snildt bruges til salater på samme måde som du ville bruge almindelige brødcroutoner. Her får du blot mange flere kostfibre, flere vitaminer og mineraler end ved de ’hvide’ typer croutoner af hvedemel.

Opskriften er udviklet af