Grøn ærtesuppe og crostini med hanekød i ingefærolie

Suppen kan serveres lun eller kold - lad vejret bestemme.

Sådan gør du

  • 1 Kom hanen i en gryde, og hæld koldt vand over, så det akkurat dækker.
  • 2 Skær løg og gulerod i lidt mindre stykker, flæk citrongræsset på langs, og kom det i gryden sammen med chili og salt.  
  • 3 Lad hanen simre under låg i 1 1⁄2 time, til den er gennemkogt. Tag den op på et fad, og si suppen.
  • 4 Kom suppen, ca. 1 liter, tilbage i den rengjorte gryde. Tilsæt ærter og flødeost.
  • 5 Lad suppen koge op, og blend den, gerne med en stavblender, i gryden. Smag suppen til med salt.
  • 6 Tag bryststykkerne fra, og gem dem i køleskabet til morgendagens ret.
  • 7 Pil kød fra lår og vinger, og del det i mindre stykker. Vend kødet med olie og ingefær.  
  • 8 Skær et flute i 12 skiver, og rist brødet godt. Gnid evt. brødskiverne med hvidløg, og kom kødet på.
  • 9 Pynt med brøndkarse og server til suppen.  
  • 10 Kilde: Krydderiet 2, 2005
  • {{recipeDoneText}} Grøn ærtesuppe og crostini med hanekød i ingefærolie

Opskriften er udviklet af