Grøn ærtecreme med hvide bønner, citron og hvidløg

Grøn ærtecreme med hvide bønner, citron og hvidløg

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 20 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 131 kcal
  • Fedtenergi 25 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Skyl bønnerne godt, læg dem i blød på køl min. 8 timer.

  • 2

    Kassér udblødningsvandet og skyl bønnerne godt. Kog dem i letsaltet vand i 40 min.

  • 3

    Kom ærterne og 1 spsk. rapsolie ved i det sidste minut. Hæld straks bønner og ærter over i en sigte og stik den ind under den kolde hane i kort tid.

  • 4

    Blend nu bønner, ærter, citronsaft, presset hvidløg med 1 dl rapsolie. Smag til med salt, peber, citron og hvidløg.

  • {{recipeDoneText}} Grøn ærtecreme med hvide bønner, citron og hvidløg

Tip

Har du travlt og anvender hvide bønner fra dåse, så svarer 100 g tørrede bønner til 200 g udblødte og kogte, som de er i dåsen. Anvend derfor dobbelt mængde ved brug af bønner fra dåse. Det er dejligt at have et lager af udblødte og kogte bønner i fryseren.

Opskriften er udviklet af