Grissini med avocadodip og frugtspyd

Sådan gør du

  • 1 Grissini:
  • 2 Smørret smeltes i en gryde.
  • 3 Tilsæt vand og kog op.
  • 4 Hæld det i en skål og afkøl.
  • 5 Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, æg, salt, grahamsmel og hvedemel.
  • 6 Dejen røres godt sammen og æltes, hvorefter den hæver i 25 min.
  • 7 Drys mel på køkkenbordet, ælt dejen og skær den i ca. 20 små stykker.
  • 8 Rul dejstykkerne til tynde grissinier og skær dem over så du får 40 stykker.
  • 9 Læg grissinierne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve 20 min.
  • 10 Opvarm imens ovnen til 180 grader.
  • 11 Pensl grissinerne med æg eller vand og bag dem i ca. 25 min.
  • 12 Mens dejen hæver af 2 omgange, laves avocadodip og frugtspyd.
  • 13 Avocadodip:
  • 14 Avocadokødet moses med en gaffel og røres sammen med græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber.
  • 15 Frugtspyd:
  • 16 Appelsin, banan, kiwi og blomme skæres i mindre stykker og sættes på et træspyd.
  • 17 Servér de hjemmebagte grissini med avocadodip og frugtspyd som mellemmåltid.
  • {{recipeDoneText}} Grissini med avocadodip og frugtspyd

Tip

Grissini kan købes færdiglavet, hvis der ikke er tid til selv at bage dem. De holder sig sprøde, når de opbevares i en lufttæt beholder. Avocadodip smager også herligt smurt på et stykke godt rugbrød med en skive skinke eller røget laks.  

Opskriften er udviklet af