Grissebasse i havsnød

Sådan gør du

  • 1 Til fond brunes benene og løget i kvarte i en meget varm ovn, kom det i en stor gryde. Hæld koldt vand på, så benene er dækket, varm langsomt op og skum jævnligt under hele kogningen, tilsæt de øvrige ingredienser.
  • 2 Kog uden låg ved svag varme i højst 1½ time, så halvdelen af vandet er fordampet.
  • 3 Si fonden gennem en meget fin sigte eller et klæde (hvis der er mere end 6 dl fond, koges den yderligere ind).
  • 4 Smag til med salt. Stil fonden på køl, efter køl kan evt. fedt skrabes af overfladen og evt. grums i bunden tages fra.
  • 5 Gnid boven med salt og 2 kviste timian, sæt kødet i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter.
  • 6 Afkøl kødet.
  • 7 Kog hummeren i rigeligt vand med salt. Kogetid 7 minutter, tag den op og afkøl den.
  • 8 Kog kammuslingerne i 1 minut og afkøl dem.
  • 9 Skræl rabarberne 1 - 2 gange på den flade side med en kartoffelskræller.
  • 10 Rabarberstilkene skæres til, så de passer i længde med sandkageformen. Kog ½ l vand, sukker, vanille og jordbær, kog rabarberstilkene heri nogle få minutter, til de er næsten møre, tag dem op og lad dem køle af.ognbsp;Rabarberskrællerne lægges i sukkerlagen. Lad dem afkøle i lagen.
  • 11 Læg dem derefter på et stykke bagepapir et tørt sted natten over eller stil dem i ovnen ved 125 grader i ca. 1 time.
  • 12 Tomaterne befries for skind, skillevægge og kerner, hver tomat skæres i 3-4 stykker.ognbsp;Læg dem et tørt sted et par timer, fx oven på ovnen.
  • 13 Skær auberginen på langs i 2-3 mm tynde skiver og steg dem lysebrune og sprøde i olien tilsat 2 timiankviste.
  • 14 Drys de stegte skiver med salt og læg dem på fedtsugende papir.
  • 15 Skær boven i lange bjælker med en tykkelse på 1,5 x 1,5 cm.
  • 16 Skær hummerkødet i passende stykker.
  • 17 Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter.
  • 18 Kom husblasen i den halve liter lune, klare fond.
  • 19 Skyl formen med vand og beklæd den med film.
  • 20 Hæld ca. ½ cm lun fond i bunden af formen.
  • 21 Stil den i køleskab.
  • 22 Når geleen er stiv, lægges et lag aubergine og lidt fond.
  • 23 Når det er stift, lægges et lag med både rabarber, kød, kammuslinger, tomat og fond.
  • 24 Når det er stift, lægges et lag aubergine og fond.
  • 25 Når det er stift, lægges igen et lag med både rabarber, kød, hummer og fond.
  • 26 ognbsp;Når det er stift, lægges resten af auberginen og øverst et lag fond.
  • 27 Geleen stilles i køleskab mindst 2 timer - gerne dagen før servering.
  • 28 Brug en meget skarp kniv, når geleen skæres i skiver (Skyl evt. kniven i varmt vand hver gang en skive skæres af).
  • 29 Brug evt. en stor plastic dejskraber til at holde på yderskiven og til at lægge skiven over på tallerkenen med.
  • 30 Pynt tallerkenen med salater og de tørrede rabarberskræller.
  • {{recipeDoneText}} Grissebasse i havsnød

Opskriften er udviklet af