Grisekinder med svampe

Sådan gør du

  • 1 Bestil kæbeklumper i god tid hos slagteren.
  • 2 Vend kødet i salt, timian, en kvist rosmarin, knust enebær, knust laurbær- blad og finthakket hvidløg.
  • 3 Stil det i køleskab ca. 24 timer.
  • 4 Vend det af og til.
  • 5 Skyl kæbeklumperne, dup dem tørre med køkkenrulle og brun dem på panden i olie.
  • 6 Læg dem i et ovnfast fad sammen med sød vin, fond, vand og en kvist rosmarin.
  • 7 Stil det i ovnen ved 175 grader.
  • 8 Efter ½ time tilsættes de skrællede kartofler, som koger møre sammen med kæberne i 45-60 minutter.
  • 9 Med jævne mellemrum overhældes kød og kartoflerne med skyen, for at kødet kan få en flot glasering.
  • 10 Hvis skyen bliver for tyk tilsættes lidt vand.
  • 11 Når kartoflerne er møre, skæres der fire skiver af den mest faste kartoffel.
  • 12 Resten moses groft med lidt af skyen og smages til med Grappa, salt og peber.
  • 13 Hold kød og kartofler varme.
  • 14 Si skyen.
  • 15 Spæd den med vand, hvis der er mindre end 1 dl, eller kog den ind, hvis der er for meget.
  • 16 Pisk to små klatter koldt smør i skyen, derefter jordnøddeolien lidt ad gangen.
  • 17 Smag saucen til og hold den varm - den må ikke koge.
  • 18 Skær svampene i kvarte og rist dem i smør sammen med finthakket løg.
  • 19 Smag til og vend de hakkede krydderurter i.
  • 20 Skyl spinaten, tør den godt og vend den i smør på panden, til den falder sammen.
  • 21 Skær den store rå kartoffel i meget tynde skiver.
  • 22 Læg kartoffelskiverne i vand i ca. 10 minutter.
  • 23 Tør dem godt.
  • 24 Kog dem til kartoffelchips i olie og lad dem dryppe godt af.
  • 25 Drys med salt.
  • 26 Ved anretning lægges spinaten i bunden, herover kødet.
  • 27 På den kogte kartoffelskive lægges den grove kartoffelmos, som er formet med en ske.
  • 28 Kartoffelchips placeres øverst.
  • 29 Svampene og saucen placeres rundt om kødet på tallerkenen
  • {{recipeDoneText}} Grisekinder med svampe

Tip

Thomas Rode Andersen bruger følgende svampeblanding: 1 spsk hakket anis tragthat,1 spsk hakket Karl Johan, 1 spsk hakket peber rørhat og 50 g sort trompetsvamp. Retten kan laves i gryde i stedet for ovn. Kødet bliver dog ikke glaseret i gryde. Opskriften er udarbejdet af Thomas Rode Andersen.

Opskriften er udviklet af