Grillet svinekotelet med stuvet spidskål og spæd spinat og grillede kartofler

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 6.5 g.
  • Kulhydrater 7.8 g.
  • Fedt 7.1 g.
  • Energifor./ pers 727 kcal
  • Fedtenergi 53 %

Sådan gør du

  • 1 Skrub kartoflerne og kog dem i 10 minutter, knapt møre. Del dem på langs og lad dem afkøle lidt. 
  • 2 Snit spidskålen fint, læg det i en gryde, drys let med salt, dryp let med rapsolie, hæld kogende vand over, kog op og hæld straks vandet fra. Kom den drænede kål i gryden igen. 
  • 3 Skyl og slyng spinaten godt, vend den i kålen sammen med piskefløde. Lad kål og spinat simre kort tid, smag til med salt og peber. 
  • 4 Pensl kartoflernes skæreflader let med olivenolie. 
  • 5 Dup kødet tørt, pensl det let med olie. 
  • 6 Grill kødet og kartoflerne. 
  • 7

    Anretning

    Anret kødet med stuvet kål og spinat og kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Grillet svinekotelet med stuvet spidskål og spæd spinat og grillede kartofler

Tip

Man kan lave en mindre fed stuvning, af en smørbolle: 40 g smør og 4 spsk. hvedemel, spædet op med kogevand og mælk, til ønsket tykkelse. Eller blande lige dele kogevand og mælk og jævne det med en meljævning af eksempelvis 1 dl mælk og 4 spsk. mel, og lade saucen koge et par minutter, så melsmagen forsvinder. Begge saucer skal naturligvis smages omhyggeligt til med salt og peber.

Opskriften er udviklet af