Grillet rødfisk med sprødt skind

Sådan gør du

  • 1 Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker.
  • 2 Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand, og kog dem uden salt, til de er helt møre.
  • 3 Hæld kogevandet fra, og blend kartoflerne til en grov mos. Smag til med salt og peber.
  • 4 Skær små snit i rødfiskens skind, og pensl skindet med lidt olie.
  • 5 Varm grill eller grillpande op, så den er meget varm.
  • 6 Læg rødfisken med skindsiden nedad på den varme grill. Rør ikke ved fisken de første 3 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sek., hvorved hele skindsidenfår kontakt med grillristen.
  • 7 Lad fisken stege videre, til skindsiden har et fint grillmønster, vend den forsigtigt om, og steg på den anden side i ca. 1 min. Krydr med salt og peber.  
  • 8 Skræl mango og avocado, og skær dem i små tern.  
  • 9 Skær tomater i tern, og hak løg og chili fint.  
  • 10 Bland mango, avocado, tomat, løg, 1 spsk olivenolie, citronsaft og grofthakket basilikum i en skål. Smag til med salt.  
  • 11 Servér den grillede rødfisk med mango-avocadosalsaen, sød kartoffelmos og godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Grillet rødfisk med sprødt skind

Tip

I stedet for rødfisk kan du anvende multe eller victoriabars med skind.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier