Grillet ribeye med citronsmør, grønne asparges og mozzarellaost

Grillet ribeye med citronsmør, grønne asparges og mozzarellaost

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 3009 kj
  • Energi 717 kcal
  • Protein 47 g
  • Fedt 47 g
  • Kulhydrat 27 g
  • Kostfibre 4 g
  • 1

    Beskrivelse

    Hak løg meget fint, riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Kom løg, citronskal og peber i en lille gryde sammen med øl og lad det koge ind til det halve. Pisk det sammen med det bløde smør i en foodprocessor eller med elektrisk piskeris, så det bliver cremet. 

  • 2

    Snit purløget fint, vend det i smørret og smag til med salt og sort peber. Kom smørret op på et stykke bagepapir og rul det sammen til en lang pølse. Læg det på køl i mindst 1 time eller i fryseren. 

  • 3

    Skær ca. 3 cm fra af bunden på aspargesene, kog dem i letsaltet vand i ca. 2-3 minutter. Tag dem op af vandet og vend med 1 spsk. olivenolie, salt og peber. 

  • 4

    Vend kødet med 1 spsk. olivenolie, salt og peber og grill kødet på en varm gril/grillpande i ca. 1½-2 minutter på hver side. Grill brødet på samme tid og lad det få lidt farve. Gnub brødet derefter med hvidløg. 

  • 5

    Anretning

    Anret kødet med citronsmør, grillet brød med asparges, mozzarellaost og basilikum.

  • Så er det spisetid! Grillet ribeye med citronsmør, grønne asparges og mozzarellaost

Tip

Smørret kan laves i en stor portion og flere dage i forvejen. Aspargesen kan fint grilles, så kan alt tilberedning foregå på grillen.

Opskriften er udviklet af