Grillet ribbensteg, peberfrugt og kartofler

Energiinformation

  • Energi pr. person 4363 Kj
  • Energi pr. person 1038 Kcal
  • Protein 21 %
  • Kulhydrat 9 %
  • Fedt 70 %

Sådan gør du

  • 1 Gnid salt ind i sværen på ribbensstegen, og kom laurbærblade ned mellem sværene. Læg ribbensstegen på en rist i en bradepande og hæld vand i bunden af bradepanden.
  • 2 Sæt stegen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg ribbensstegen i 1½ time til den er gennemstegt og sværen er sprød. Stegen hviler i 15-20 min., før den skæres i skiver og drysses med en blanding af persille, mynte og citronskal.  
  • 3 Kartoflerne koges, halveres og pensles med olivenolie. Læg dem løst på grillen eller sæt dem på et spyd og grill dem ca. 5 min.
  • 4 Bland de grillede kartofler med peberfrugt, rødløg, citronsaft, olivenolie og romainesalat.
  • {{recipeDoneText}} Grillet ribbensteg, peberfrugt og kartofler

Tip

Salaten er også velegnet til retter med grillet oksekød og kylling. Stegen kan også tilberedes i en kuglegrill.

Opskriften er udviklet af