Grillet oksetværreb med knuste nye kartofler, asparges, ærter, radiser og estragon

Sådan gør du

  • 1 Del tværrebet i fire stykker og læg det i en gryde.
  • 2 Dæk kødet med vand og en halv flaske rødvin. Kog op og skum for fedt.
  • 3 Kom grøntsager og urter ved og lad det simre i ca. 4 timer til kødet er mørt. Lad det køle af. Kan med fordel laves dagen i forvejen.
  • 4 Reducér herefter suppen sammen med fond til det har en god og kraftig smag.
  • 5 Kog kartoflerne i usaltet vand.
  • 6 Hæld vandet fra og kom 100 g brunet smør (smør der har taget godt med farve i en gryde), kærnemælk, salt og peber i. Mos det groft og tilsæt lidt æbleeddike. Lige inden servering varmes det op og der tilsættes godt med grofthakket estragon.  
  • 7 Tænd op i grillen og grill tværrebstykkerne godt på alle sider (man kan evt. have lunet kødet ved 110 grader i ovnen først) til det har fået god grillfarve og er blevet stegt godt igennem. Kom evt. en smule fond over kødet under grilning. 
  • 8 Tag kødet af og lad det trække.
  • 9 Bræk bunden af aspargesene og krydr dem med lidt salt, peber og olivenolie.
  • 10 Grill dem ved hård varme ca. 1 minut på hver side, så de stadig har bid.
  • 11 Rens og halver radiserne men behold toppen på.  Smelt lidt smør på en pande og steg halvdelen af radiserne et minuts tid – resten skal forblive rå. Kom ærterne på og ryst panden et par gange og tag den af.  
  • 12

    Anretning

    Kom mosen i bunden af tallerkenen og kom tværrebet på. Kom asparges, ærter, lidt sauce og radiser på. 
  • 13 Pynt med estragon på toppen. Server med et godt brød og rabarberkompot.
  • 14 Opskrift af Esben Grundtvig
  • {{recipeDoneText}} Grillet oksetværreb med knuste nye kartofler, asparges, ærter, radiser og estragon

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier