Grillet oksetværreb med knuste nye kartofler, asparges, ærter, radiser og estragon

Sådan gør du

  • 1

    Del tværrebet i fire stykker og læg det i en gryde. Dæk kødet med vand og en halv flaske rødvin. Kog op og skum for fedt. Kom grøntsager og urter ved og lad det simre i ca. 4 timer til kødet er mørt. Lad det køle af. Kan med fordel laves dagen i forvejen. Reducér herefter suppen sammen med fond til det har en god og kraftig smag. Kog kartoflerne i usaltet vand. Hæld vandet fra og kom 100 g brunet smør (smør der har taget godt med farve i en gryde), kærnemælk, salt og peber i. Mos det groft og tilsæt lidt æbleeddike. Lige inden servering varmes det op og der tilsættes godt med grofthakket estragon.

    Tænd op i grillen og grill tværrebstykkerne godt på alle sider (man kan evt. have lunet kødet ved 110 grader i ovnen først) til det har fået god grillfarve og er blevet stegt godt igennem. Kom evt. en smule fond over kødet under grilning. Tag kødet af og lad det trække. Bræk bunden af aspargesene og krydr dem med lidt salt, peber og olivenolie. Grill dem ved hård varme ca. 1 minut på hver side, så de stadig har bid. Rens og halver radiserne men behold toppen på.  Smelt lidt smør på en pande og steg halvdelen af radiserne et minuts tid – resten skal forblive rå. Kom ærterne på og ryst panden et par gange og tag den af.

    Anretning:
    Kom mosen i bunden af tallerkenen og kom tværrebet på. Kom asparges, ærter, lidt sauce og radiser på. Pynt med estragon på toppen. Server med et godt brød og rabarberkompot.

    Opskrift af Esben Grundtvig

  • {{recipeDoneText}} Grillet oksetværreb med knuste nye kartofler, asparges, ærter, radiser og estragon

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier