Grillet ørred med italiensk kartoffelsalat

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1

    Grillet ørred

    Skrab ørreden for skæl.
  • 2 Hold fisken i halen, og skrab med en gaffel i retning af hovedet.
  • 3 Det sviner en del, så det er en fordel, hvis du kan gøre det udendørs.
  • 4 Skyl ørreden og tør den af.
  • 5 Skær et par snit på hver side af fisken.
  • 6 Fyld citronskiver og krydderurter i bugen på fisken.
  • 7 Pensl fisken med olie, og steg den på en varm grill.
  • 8 Lad fisken blive helt færdig på den ene side, så den har sprødt skind og et fint grillmønster, inden du vender den om.
  • 9 På denne måde er den mindre tilbøjelig til at hænge fast i grillristen.
  • 10 Krydr med salt og peber, og anret fisken på et stort fad.
  • 11

    Kartoffelsalat

    Skur eller skrub kartoflerne.
  • 12 Kog kartoflerne møre, lad dem køle lidt af, og halvér dem.
  • 13 Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand, så de stadig er ldit sprøde.
  • 14 Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte.
  • 15 Skær forårsløgene i ringe og de soltørrede tomater i strimler.
  • 16 Hak persille og basilikum groft.
  • 17 Pisk olie og balsamico sammen til en dressing.
  • 18 Vend kartoflerne grundigt sammen med dressing, bønner, soltørrede tomater, forårsløg og krydderurter.
  • 19 Smag salaten til med salt og peber.
  • Så er det spisetid! Grillet ørred med italiensk kartoffelsalat

Tip

I stedet for ørred kan du anvende 1 lille laks.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier