Grillet nakkefilet med løgkompot

Sådan gør du

  • 1 Skær nakkefileten igennem på langs, så der bliver to ens lange stykker, helst nogenlunde lige tykke. Gnid fileterne med grillkrydderi og salt, og lad dem trække i køleskab 1-2 timer. Pensl kødet med olie.
  • 2 Steg de to fileter ca. 25 minutter, 10-15 cm fra gløderne, til de er gennemstegte. Mål evt. centrumtemperaturen med et stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være 80 grader.
  • 3 Skær løgene i skiver, gem de grønne toppe. Svits løgene let gyldne i smørret i en sauterpande. Tilsæt 2 spsk vand, vineddike, honning, timian, salt og peber, og lad løgene simre 10-12 minutter til løgene er møre.
  • 4 Tag timianen op. Snit løgtoppene, og tilsæt dem kort tid inden serveringen, så de bevarer farven. Pynt med klippet dild.
  • {{recipeDoneText}} Grillet nakkefilet med løgkompot

Tip

Nakkefilet kan steges hel eller som her delt i to over indirekte varme i en grill med låg

Opskriften er udviklet af