Grillet lammekølle med grøntsager og persilleolie

Har du ikke lyst at grille ude, kan kød og grøntsager grilles på en grillpande og steges færdige i ovnen.

Sådan gør du

  • 1 Hak hvidløg, timianblade og rosmarinblade fint. Tilsæt herefter lidt olivenolie så du får en marinade til at pensle kødet og grøntsagerne med.
  • 2 Smør kødet med marinade.
  • 3 Krydr med salt og peber og stik et stegetermometer i den tykkeste del af kødet.
  • 4 Grill køllen i ca. 1 time indtil stegetermometeret viser 52 grader, så får du rosastegt kød.
  • 5 Tag kødet af og pak det godt ind, så det holder varmen. Lad det trække ca. 30 min, inden det skæres.
  • 6 Halver kartoflerne og steg dem gyldne i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter.
  • 7 Ordn grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Pensl dem med marinade, men pas på ikke at bruge for meget, da olien så vil dryppe ned på kullene og antænde.
  • 8 Læg grøntsagerne på grillen mens kødet trækker, krydr med salt og peber.  
  • 9 Kom persille, olie og revet hvidløg i en blender. Blend indtil du får en ensartet olie, det vil sige blend videre efter pesto-struktur. Smag til med citron, salt og peber.
  • 10 Skær kødet i skiver og server med kartofler og de grillede grøntsager med rucola på toppen og dryp lidt persilleolie på tallerkenen.  
  • 11 Kilde: Krydderiet 3, 2006
  • {{recipeDoneText}} Grillet lammekølle med grøntsager og persilleolie

Opskriften er udviklet af