Grillet lammekølle med asparges

Sådan gør du

  • 1 Rids fedtet på lammekøllen med en skarp kniv på kryds og tværs.
  • 2 Pres 2 fed hvidløg, pluk rosmarinen og rør det sammen med salt, citronsaft og 2 spsk olivenolie.
  • 3 Smør marinaden på kødet og lad det gerne trække i køleskab i ½-1 time mens grillen startes op.
  • 4 Grill lammekøllen i en kuglegrill i ca. 1-1½ time –brug et stegetermometer.
  • 5 Ved 60 grader er stegen rosa og ved 65 grader er stegen gennemstegt.
  • 6 Lad kødet trække 5-10 min. før udskæring.
  • 7 Den træede del af bunden knækkes af aspargesene og kasseres.
  • 8 Aspargesene koges i vand med salt i ca. 4 min., så de stadig er sprøde i konsistensen.
  • 9 Skær dem i mindre stykker.
  • 10 Skær rødløget i tynde skiver, hak 1 fed hvidløg fint.
  • 11 Vend det sammen med 2 spsk olivenolie, ærter, mynte og asparges.
  • 12 Krydr med salt og peber.
  • 13 Anret skiver af lammekøllen med tilbehøret og servér med kogte kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Grillet lammekølle med asparges

Tip

Kartoflerne kan også lægges i en foliebakke og tilberedes på grillen. Lammekøllen kan også steges i ovnen i 1 time og 15 min. ved 185 garder. Er lammekøllen købt dagen i forvejen, kan den med fordel marinere i 6 timer i køleskab, så krydderierne trænger godt ind i kødet. Rester af lammekøllen kan serveres med groft brød og ’Salat af bulgur’

Opskriften er udviklet af