Grillet laks på ærtepuré med citron

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 11 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 590 kcal
  • Fedtenergi 32 %

Sådan gør du

  • 1 Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. 
  • 2 Skyl, tør og hak persille. 
  • 3 Den ene potte dild klippes spidserne, der blandes med persille, som drys til kartoflerne, ved servering. Den anden pt. dild skal anvendes til ærtepuréen. 
  • 4 Kom ærterne i en gryde, dryp med lidt rapsolie, drys med lidt salt, hæld kogende vand over og kog i 3 minutter. Hæld vandet fra ærterne. 
  • 5 Blend ærterne med dild, en spiseskefuld rapsolie og lidt af kogevandet, til en passende konsistens. Smag til med citron, salt og peber. 
  • 6 Skær en citron i skiver. 
  • 7 Grill eller steg laksen, hvis den steges, skal det være i en spiseske olivenolie, på en slip-let pande, først ved høj varme på skindsiden, vend fisken og steg den ved højvarme på oversiden. Steg laksen færdig ved middelvarme, fra skindsiden. 
  • 8

    Anretning

    Krydr med salt og peber og læg fisken på fedtsugende papir, inden den anrettes på den varme ærtepurè med citron. Anret kartoflerne med persille og dild ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Grillet laks på ærtepuré med citron

Opskriften er udviklet af