Grillet kalvekotelet med grønne asparges, knuste kartofler og krydderurtecreme

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 8.4 g.
  • Kulhydrater 7.5 g.
  • Fedt 4.8 g.
  • Energifor./ pers 613 kcal
  • Fedtenergi 40 %

Sådan gør du

  • 1

    Skrub kartoflerne og kog dem godt møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og kom rapsolie og et let drys salt ned i gryden til kartoflerne. 

  • 2

    Knus dem let ved anretning. 

  • 3

    Rør skyr og mascarpone med finthakket persille og purløg, smag cremen til med citron, salt og peber. 

  • 4

    Vrik asparges, og der, hvor de naturligt knækker, lad dem knække og skær rodende til. 

  • 5

    Skyl asparges og dup dem tørre. Pensl dem let med olivenolie, krydr med salt og peber. 

  • 6

    Dup kødet tørt og pensl det med grill-olie/barbeque (Grill-olie, se opskrift under Snacks og tilbehør) 

  • 7

    Gril kødet og asparges. 

  • 8

    Anretning

    Anret kødet med asparges, kartofler og krydderurtecreme.

  • {{recipeDoneText}} Grillet kalvekotelet med grønne asparges, knuste kartofler og krydderurtecreme

Tip

Krydderurtecremen kan, udover krydderurter tilføjes fintrevet eller presset hvidløg. Som alternativ til mascarpone kan vælges cremefraiche, eller man kan vælge en ren skyrcreme, som kan røres med 1 spsk. rapsolie.

Opskriften er udviklet af