Grillet hummer med orangeaïoli

Sådan gør du

  • 1 Kom de levende hummere i rigeligt kogende letsaltet vand. Evt. en ad gangen.
  • 2 Vent til vandet koger op igen og sluk.
  • 3 Lad hummerne trække i 5-10 min.
  • 4 Tag dem op og afkøl dem.
  • 5 Flæk hummeren ned gennem rygskjoldet med en skarp kniv og fjern mavesæk og tarmstreng.
  • 6 Smør til pensling: Rør smørret med citronsaft, appelsinskal og cayennepeber.
  • 7 Blend indmaden fra de kolde kartofler med hvidløg og halvdelen af olien.
  • 8 Tilsæt æggeblommerne og resten af olien gradvist. Smag til med krydderier og citronsaft, appelsinskal og -saft.
  • 9 Stil den i køleskabet indtil brug. Læg hummerne på risten 8-10 cm fra gløderne med snitfladen nedad først. Giv dem 1-2 min. Vend dem og pensl med smørret. Giv dem 7-10 min.
  • 10 Tjek efter for gennemstegthed.
  • 11 Server de halve hummere med grillet flutes og Orangeaïoli.
  • {{recipeDoneText}} Grillet hummer med orangeaïoli

Opskriften er udviklet af