Sådan gør du

  • 1 Vend forårsløg med lidt olie og grill ved høj varme, i et par minutter på hver side.
  • 2 Du kan evt. bruge en grillpande i stedet.
  • 3 Tag dem af grillen eller panden.
  • 4 Stik forårsløgene på træspyd sammen med de rå agurkestrimler og de lune baconskiver.
  • 5 Kom lidt persilleolie henover og nyd.
  • 6

    Persilleolie

    Blancher persillen i letsaltet vand i 10 sekunder.
  • 7 Kom straks bladene i en skål med isvand (vand + isterninger).
  • 8 Vrid persillebladene fri fra vandet.
  • 9 Kom dem op i en blender sammen med olivenolie.
  • 10 Krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber.
  • 11 Blend indtil der opstår en lind fin puré, der har en irgrøn farve.
  • 12 Dette kan nemt tage 5 minutter.
  • 13 Opbevar persilleolien i køleskabet. Olien er bedst efter et par dage og kan holde sig ca en uge. Ved servering tages olien ud i stuetemperatur
  • {{recipeDoneText}} Grillet forårsløg

Tip

Brug en bred kartoffelskræller til at skrælle agurkerne med. Resultatet er mere elegant.

Opskriften er udviklet af