Grillet culotte med rødvinsmarinade

Sådan gør du

  • 1 Rids fedtlaget i små tern.
  • 2 Det beskytter kødet mod at blive tørt og giver god smag.
  • 3 Bland ingredienserne til marinaden og læg culotten heri 2-3 timer.
  • 4 Tag kødet op af marinaden, tør det af i køkkenrulle og kassér marinaden. Varm grillen op.
  • 5 Bemærk: Indirekte varme. Pensl risten med olie.
  • 6 Grill culotten på alle sider over direkte varme og flyt den til den indirekte varme.
  • 7 Luk låget.
  • 8 Stik eller skær aldrig i kødet, for at se om det er færdigstegt, men brug et stegetermometer.
  • 9 Centrumtemperaturen skal være mellem 55-60o før hviletid, for rosastegt kød, og 70o for gennemstegt. Læg et klæde over stegen og lad den hvile 10-20 min. eller mens forretten grilles og spises. Udskær culottestegen i tynde skiver på tværs af fibrene.
  • 10

    Servering:

    Serveres med kartofler, grillede bønner med bacon og god salat med feta og tomat.
  • {{recipeDoneText}} Grillet culotte med rødvinsmarinade

Opskriften er udviklet af