Grillede kyllingeoverlår med grill-tomater og tzatziki med valnødder

Energiinformation

  • Energi pr. person 2594 Kj
  • Energi pr. person 620 Kcal
  • Protein 22 %
  • Kulhydrat 37 %
  • Fedt 41 %

Sådan gør du

  • 1 Rist spidskommen og koriander på en tør pande i nogle sek., til de begynder at dufte. Kom dem i en morter eller krydderikværn, og knus dem groft.
  • 2 Bland med chili, karry, hvidløg, salt og olivenolie, og vend kyllingestykkerne heri (hvis du har tid, så lad kyllingen marinere på køl i nogle timer, før du griller den).
  • 3 Grill kyllingeoverlårene ved jævn varme i ca. 40-45 min., til de er gennemstegte og kødsaften der kommer ud, er klar. Vend dem nogle gange undervejs. Drys de færdige overlår med salt.  
  • 4

    Grill-tomater

    Halver tomaterne, og pensl dem med lidt olivenolie, og krydr med salt, peber og evt. lidt frisk timian.
  • 5 Grill tomaterne i 3-4 min., til de er møre. Tag dem af grillen, og dryp dem med lidt god balsamico, og en blanding af revet citronskal og hakket persille.  
  • 6

    Tzatziki

    Riv agurken groft, vend den med salt, og lad den trække i ca. 30 min. – pres herefter saften fra agurken.
  • 7 Bland yoghurt med presset hvidløg, salt, peber og citronsaft, og vend så revet agurk og valnødder i.
  • 8 Server de grillede kyllingeoverlår sammen med grill-tomater, tzatziki og kogte nye kartofler
  • {{recipeDoneText}} Grillede kyllingeoverlår med grill-tomater og tzatziki med valnødder

Opskriften er udviklet af