Grillede grøntsager med oksekød og mynte

Med tyrkisk inspiration.

Sådan gør du

  • 1 Skær courgetten i lange skiver og flæk skalotteløgene på langs.
  • 2 Pensl med olie og limesaft - drys med salt og peber. Lad grønsagerne marinere på køkkenbordet i ca. 15 min.  
  • 3 Rør imens fraiche med limeskal, salt og peber. Lad den hvile tildækket og koldt til resten af retten er færdig. Smag til.  
  • 4 Lad olien blive varm i en pande og steg oksekødet ved høj varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt hvidløg og krydderier. Steg kødet i yderligere ca. 2 min. og vend de hakkede dadler i.
  • 5 Smag til og hold kødet varmt.  
  • 6 Grill derefter først squashskiverne på en meget varm grillpande eller grill, ca. 2 min. på hver side - og derefter løgene i ca. 3 min.  
  • 7 Anret grønsagerne på 4 tallerkener. Fordel kødet herover og pynt med mynte og limebåde. Server den limekrydrede fraiche til.  
  • 8 Serveres med et godt landbrød.
  • {{recipeDoneText}} Grillede grøntsager med oksekød og mynte

Opskriften er udviklet af