Gravet laks
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Optø laksestykket.
  • 2 Skyl og tør det omhyggeligt.
  • 3 Fjern rygbenet og alle småben men lad skindet blive på fisken.
  • 4 Gnid kødsiden med en blanding af salt, sukker og peber og læg den ene filet på et fad med skindsiden nedad.
  • 5 Læg rigelig dild herpå, og læg den anden filet ovenpå med skindsiden op og bugsiden over rygsiden på den nederste filet.
  • 6 Læg et let pres på fisken og stil den let tildækket i køleskab 1-2 døgn.
  • 7 Vend den et par gange, så fileterne skiftevis er øverst og nederst.
  • 8 Skrab krydderierne af, før laksen skæres i skiver som fersk, røget laks.
  • 9 Garner med dild og server gravlaksen med surbrød eller ristet brød, smør og sovs.
  • 10

    Sovs:

    Rør sennep, sukker og eddike sammen, og pisk olien i, i en tynd stråle.

  • 11

    Bland rigelig klippet dild (3-4 spsk) i sovsen til sidst.

  • {{recipeDoneText}} Gravet laks

Tip

Variation: Frossen, optøet makrelfilet kan tilberedes på samme måde som laks.

Opskriften er udviklet af