Gravad laks med citronmayonnaise på sprød rødkål

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 10 g.
  • Kulhydrater 19 g.
  • Fedt 14 g.
  • Energifor./ pers 318 kcal
  • Fedtenergi 52 %

Sådan gør du

  • 1

    Rør og smag mayonnaisen til med revet skal og saft fra citronen og salt.

  • 2

    Snit kålen super fint og massér den med citronsaft og lidt salt. 

  • 3

    Spred den ud på et stort fad.

  • 4

    Anretning

    Anret laksen på kålen og kom mayonnaisen på, som små dryp, evt. ved hjælp af en sprøjtepose.

  • {{recipeDoneText}} Gravad laks med citronmayonnaise på sprød rødkål

Tip

Man kan selv lave sin mayonnaise fra bunden. Og når det er citronmayonnaise, skiftes eddiken ud med citronsaft. Pisk 2 spsk. citronsaft med 1 pasteuriseret æggeblomme. Pisk nu 3 dl neutral olie (solsikke-, vindruekerne- eller majsolie) i, i en afbrudt tynd stråle. Pisk, pisk – og pisk. Til mayonnaisen er tyk. Smag den til med salt.

Opskriften er udviklet af