Gratineret blegselleri

Gør som Claus Holm og udnyt madresterne til at skabe lækre, nye retter. I denne opskrift er turen kommet til blegsellerien, som ofte ryger i skraldespanden, når toppen er brugt. Men du kan altså også bruge bunden. Se hvordan Claus Holm gør her. 

Sådan gør du

  • 1 Steg bunden af blegsellerien på en pande med overfladen ned. 
  • 2 Kværn persille og salt og krydr blegsellerien med persillesalten. 
  • 3 Kom olie og oliventapanade på toppen af blegsellerien. Krydr derefter med peber. 
  • 4 Afslut med revet mozzarella og sæt derefter panden i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, eller til osten er smeltet. 
  • 5 Rør oliventapanade, citronsaft og olie sammen i en skål til en dressing. 
  • 6 Har du mere blegselleri tilovers kan du skære den ud i tynde stave og anrette dem på en tallerken med dressingen og den gratineret bund. Hvis ikke serverer du bare bunden med dressingen af oliventapanade som tilbehør til din hovedret. 
  • {{recipeDoneText}} Gratineret blegselleri

Opskriften er udviklet af