Græske frikadeller med sprød blomkålssalat

Græske frikadeller med sprød blomkålssalat

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 590 Kj
  • Fedt 30 %
  • Kulhydrat 40 %
  • Protein 30 %

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne i saltet vand.
  • 2 Kom kødet i en skål, rør det sejt med salt, tilsæt mel og æg, og rør det godt igennem. Hæld mælk i farsen lidt ad gangen, og rør til farsen er jævn og fast. Krydr med friskkværnet peber, oregano, timian, revet gulerod og feta smuldret i mindre stykker. Sæt farsen i køleskabet.  
  • 3 Halvér blomkålen, og skær stokken væk. Skær blomkålen i små skiver a 1 cm. Bring en gryde med vand til kogepunktet, og blanchér blomkålen i 2 min. Tag så blomkålen op med en hulske, og afkøl den.  
  • 4 Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande.
  • 5 Skyl og pluk hjertesalaten i mindre stykker.  
  • 6 Rør en dressing af græsk yoghurt, mælk, sennep, salt, peber og estragon. Bland den blancherede blomkål med dressing, og drys med ristede mandler.  
  • 7 Form farsen til 12-15 frikadeller, og steg dem i rapsolien i 15-18 min. til de er gennemstegte.
  • 8 Anret blomkålen på et leje af hjertesalat og servér det med frikadellerne og de kogte kartofler
  • {{recipeDoneText}} Græske frikadeller med sprød blomkålssalat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier