Græske frikadeller med krydrede kartofler og tzatziki

Græske frikadeller med krydrede kartofler og tzatziki

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 639 kcal
  • Fedtenergi 41 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Snit agurkerne, læg dem i en sigte, gnid dem med salt. Skyl og vrid dem efter 15 minutter. 

  • 2

    Tænd ovnen på 200 grader. 

  • 3

    Skrub kartoflerne og skær dem i både. Gnid dem med olivenolie, krydr med salt, peber og tørret timian. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 40 minutter. 

  • 4

    Skyl, tør og hak persille. 

  • 5

    Rør kødet med revet rødløg, presset hvidløg og finthakket persille og lidt salt og peber. 

  • 6

    Form aflange frikadeller og steg dem i olivenolie, først ved høj varme, på alle sider, og færdige, ca. 15 minutter ved middelvarme. 

  • 7

    Rør yoghurt med presset hvidløg og smag til med salt og peber. Vend agurkerne i cremen. 

  • 8

    Skær citron i både. 

  • 9

    Anretning

    Anret frikadellerne med kartofler, citron og tzatziki.

  • {{recipeDoneText}} Græske frikadeller med krydrede kartofler og tzatziki

Tip

Alternativ til tørret timian: tørret oregano eller rosmarin.

Opskriften er udviklet af