Græsk olivenbrød

Græsk olivenbrød

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Rør gæren ud i dejfadet med 1/2 dl lunkent vand.
  • 2 Tilsæt resten af vandet, som også skal være lunt, sammen med salt, olivenolie og let sammenpisket æg.
  • 3 Rør det meste af melet i og ælt dejen godt og grundigt.
  • 4 Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
  • 5 Ælt dejen let igennem.
  • 6 Tag 1/4 fra og rul resten af dejen ud i en aflang flade.
  • 7 Skær osten i mindre tern og fordel den på dejen med skivede oliven.
  • 8 Rul dejen sammen som en roulade på den lange led og form den til en ring på plade med bagepapir.
  • 9 Resten af dejen trilles til en bolle, som lægges i midten af ringen. Den skal fylde ringen ud.
  • 10 Efterhæver, tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
  • 11 Pensles med sammenpisket æg.
  • 12 Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200° i ca. 30 min.
  • 13 Afkøles på rist og spises, gerne med usaltet smør, da fetaosten salter brødet.
  • {{recipeDoneText}} Græsk olivenbrød

Opskriften er udviklet af