Græsk landbrød
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres i dejfadet.
  • 2 Lun lidt af kærnemælken, bland den med vand og resten af kærnemælken og hæld det i fadet.
  • 3 Rør gæren glat. Tilsæt sigtemel, salt og det meste af hvedemelet.
  • 4 Ælt dejen godt og længe.
  • 5 Kom mere mel i. Dejen skal være blank, glat og fast.
  • 6 Lad den hæve, lunt og tildækket, ca. 2 timer.
  • 7 Den skal hæve til mere end det dobbelte.
  • 8 Form dejen til en bolle, der trykkes flad og foldes sammen som en halvmåne.
  • 9 Lægges på plade med bagepapir.
  • 10 Skær 3-4 snit på skrå og lad brødet hæve til det dobbelte, ca. 40 min.Drys et tyndt lag mel over og sæt pladen på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200°.
  • 11 Bages i ca. 1 time.
  • 12 Afkøles på rist.
  • {{recipeDoneText}} Græsk landbrød

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter