Græsk farsbrød med tzatziki og ovnstegte kartofler

Græsk farsbrød med tzatziki og ovnstegte kartofler

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 7 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 660 kcal
  • Fedtenergi 34 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Snit agurkerne og læg dem i en sigte, gnid dem med salt. Skyl og vrid dem efter 15 minutter. 
  • 2 Tænd ovnen på 200 grader. 
  • 3 Skyl, tør og hak persille. 
  • 4 Skær rødløg meget fint. Halvdelen skal bruges i farsen, resten som drys over tomaterne. 
  • 5 Pres hvidløg. 
  • 6 Rør det hakkede kød med persille, rødløg, 2 fed presset hvidløg og salattern. Krydr med salt og peber. 
  • 7 Form et brød og stil det i et ovnfast fad og bag det med i ovnen i 40-50 minutter, afhængig af om det er et aflangt slankt brød, eller et lille buttet. 
  • 8 Skrub kartoflerne og skær dem i både, gnid dem med rapsolie, krydr med salt, peber og timian. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 30-40 minutter, afhængig af størrelsen. 
  • 9 Rør græsk yoghurt med to fed presset hvidløg, smag til med salt, peber og citron. Vend agurkerne i cremen. 
  • 10 Skær en citron i både. Skær tomater i fine skiver. 
  • 11

    Anretning

    Anret farsbrødet med citron og tzatziki – og kartoflerne og tomatskiver med rødløg ved siden af. Citronen er både til at dryppe farsbrødet og kartoflerne med. På rigtig græsk manér.
  • {{recipeDoneText}} Græsk farsbrød med tzatziki og ovnstegte kartofler

Opskriften er udviklet af