Gode ben - ribben

Sådan gør du

  • 1 Dup benene tørre med køkkenrulle.
  • 2 Krydr benene med salt og peber.
  • 3 Lad fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde ved god varme.
  • 4 Brun benene godt på alle sider ad 2-3 gange.
  • 5 Tilsæt laurbærblade, løg i kvarte og 3-4 dl vand.
  • 6 Lad benene koge ved svag varme under låg 1-1½ time til kødet nemt kan løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.
  • 7 Si skyen, varm den op igen og jævn med saucejævner.
  • 8 Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
  • 9 Skær agurken i tynde skiver.
  • 10 Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
  • 11 Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække 1-2 timer.
  • 12 Kog kartoflerne.
  • 13 Drys med hakket persille ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Gode ben - ribben

Tip

Benene kan også brunes i ovn ved 225 grader i ca. 30 minutter. Benene færdigsteges i gryde med væske i ca. 1 time. Asier, rødbeder eller agurker kan bruges i stedet for agurkesalat. Saucen kan jævnes med en meljævning. Opskriften er udarbejdet af Anne Skovgaard-Petersen

Opskriften er udviklet af