Æblekskiver, som smager herligt, hvad end du tåler gluten eller ej. Disse små julegodter har vi lavet med rismel i stedet for almindelig hvedemel, og laver du dem i den rigtige æbleskivestørrelse, får du 15 stk.

Sådan gør du

  • 1 Dejen røres med maskine eller elpisker.
  • 2 Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes.
  • 3 Citronskallen rives fint og melet afvejes og blandes med sukker og salt.
  • 4 Æggeblommer, mælk og smeltet smør kommes i røreskålen, og melblandingen tilsættes under omrøring.
  • 5 Æggehviderne vendes forsigtigt i lige inden bagning.
  • 6 Panden opvarmes, og der kommes lidt smør i hvert hul, inden dejen fyldes i.
  • 7 Æbleskiverne vendes en kvart omgang ad gangen med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele.
  • 8 Serveres med marmelade eller bærkompot.
  • {{recipeDoneText}} Glutenfri æbleskiver

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier