Gløgg – Den klassiske og den nye hvide gløgg

Sådan gør du

  • 1

    Den klassiske gløgg:

    Ekstrakt: Appelsiner og citron skæres i skiver og småkoger sammen med vand, sukker, kanelstænger, stjerneanis, nelliker og kardemomme i 5 min.
  • 2 Ekstrakten afkøles – gerne et døgn med hele krydderier etc. – og sigtes herefter
  • 3 Opskriften giver ca. 3 dl færdig ekstrakt
  • 4 Vin og spiritus: Rødvin, madeira, rom og snaps bringes til kogepunktet, hvorefter ekstrakt tilsættes lidt efter lidt. Herefter må gløggen ikke koge.
  • 5 Gløggen tilsættes ekstrakt i små doser, da nogle vil have drikken mere sød end andre – og mere krydret
  • 6 Gløggen serveres i glas med hank eller termokrus
  • 7 Fyld: Tilsæt rosiner og hakkede, smuttede mandler, der har fået et opkog i almindeligt vand og dermed er bløde og lækre
  • 8

    Den hvide gløgg:

    Fyld: Skær abrikoserne i strimler og dæk dem med calvados og hvid portvin, og sæt dem til side et par timer
  • 9 Ekstrakt: Æblemost, sukker, kardemomme, kanelstænger, ingefær, vaniljestang, lime og stjerneanis til ekstrakten varmes op til kogepunktet
  • 10 Vin: Varm hvidvinen op til kogepunktet og tilsæt ekstrakten, varm op igen uden at det koger
  • 11 Kom fyldet i inkl calvados og portvin. 
  • {{recipeDoneText}} Gløgg – Den klassiske og den nye hvide gløgg

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter