I denne opskrift finder du ikke præcise mængdeangivelser, smag og behag er nemlig meget forskellig når det kommer til gløgg. Du kan smage din gløgg til, præcis som det passer dine smagsløg.

Sådan gør du

  • 1 Mandler og rosinerne dækkes med lige dele cognac, rødvin og portvin – sæt låg på så det ikke fordamper. Ingefær skylles og skæres i skiver, overhældes med kogende vand til det dækker.
  • 2 Lad det stå og trække et døgn. Tag lige dele rødvin, cognac, klementinsaft, og portvin – varm det forsigtigt op.
  • 3 Smag til med ingefær og krydderlagen.
  • 4 I med rosiner og mandler.
  • 5 Smag til for at justere balancen med lidt rørsukker. Hvis der ikke er god tid, kan man sagtens lave det hele på en gang – så står det hele bare og simrer ved 50 grader under låg.  
  • {{recipeDoneText}} Gløgg

Opskriften er udviklet af