Glaseret svinekam med æble- og spinatfyld

Sådan gør du

  • 1 Skyl spinatbladene, blanchér dem 2 minutter i kogende vand og hak dem groft med en kniv.
  • 2 Skær abrikoserne i små terninger.
  • 3 Riv æblet groft.
  • 4 Bland alle delene med ost og reven appelsinskal.
  • 5 Skær med en skarp kniv en lomme på 5 cm midt i svinekammen hele vejen igennem.
  • 6 ? bningen skal ikke være større, end at fyldet lige netop kan presses i.
  • 7 Læg stegen i et ovnfast fad, drys med salt og peber.
  • 8 Skær løget i tynde skiver.
  • 9 Læg løgringene i bunden af fadet og hæld 1½ dl vand ved.
  • 10 Stil kødet i en kold ovn.
  • 11 Tænd ovnen på 180 grader.
  • 12 Efter 30 minutter fordeles sennepen på stegens overflade og der drysses med farin.
  • 13 Sæt stegen tilbage i ovnen og steg den endnu 30 minutter.
  • 14 Lad kødet stege i alt 1-1¼ time.
  • 15 Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 70 grader.
  • 16 Så er stegen færdig.
  • 17 Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter.
  • 18 Si skyen over i en lille gryde, skum fedtet af og tilsæt appelsinsaften.
  • 19 Giv saucen et opkog, jævn den med majsstivelse udrørt i koldt vand og smag til. Damp spinaten i smør nogle få minutter på en pande.
  • 20 Smag til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Glaseret svinekam med æble- og spinatfyld

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier