Glaseret skinke og kornsalat med tørret frugt

Energiinformation

  • Energi pr. person 3556 Kj
  • Energi pr. person 850 Kcal
  • Protein 20 %
  • Kulhydrat 49 %
  • Fedt 31 %

Sådan gør du

  • 1

    Glaseret skinke

    Kom skinken i en gryde med vand, timian og laurbærblad, bring til kogepunktet, og kog i ca. 35 min.
  • 2 Lad skinken hvile i lagen i 30 min. før den tages op. Hvis der er svær på skinken, skæres den af.  
  • 3 Rør sennep sammen med brun farin, og smør det ud over skinken.
  • 4 Drys rasp på skinken, og glaser den i en 250° varm ovn, til den er gylden og sukkerblandingen karamelliseret, det tager ca. 8-10 min. Tag skinken ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i 15 min.  
  • 5

    Kornsalat

    Kog perlespelt efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. vand fra, og afkøl kornene.
  • 6 Hak svesker og tørrede abrikoser i små stykker.
  • 7 Skræl og riv gulerødderne, og snit forårsløg i tynde skiver på skrå.
  • 8 Rør appelsinsaft, æbleeddike, flydende honning, knust chili og olivenolie sammen, og krydr med lidt salt.
  • 9 Vend de kogte speltkerner med dressing, tørrede frugter, gulerødder, forårsløg, persille og basilikum.
  • 10 Server skiver af glaseret skinke med kornsalat med tørret frugt samt brød eller kogte kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Glaseret skinke og kornsalat med tørret frugt

Tip

I stedet for perlekorn kan du bruge bulgur til salaten.

Opskriften er udviklet af