Glaserede kæber med selleri

Sådan gør du

  • 1 Bestil kæbeklumper hos slagteren nogle dage i forvejen.
  • 2 Salt evt. kødet et døgn i forvejen og stil det i køleskab.
  • 3 Skyl kødet og dup det tørt med køkkenrulle.
  • 4 Smelt svinefedtet i en gryde.
  • 5 Læg kødet deri og kog ved lav varme i ca. 1½ time til kødet er mørt.
  • 6 Rist enebær og kommen i en tør gryde til krydderierne kan duftes, de må ikke blive mørke.
  • 7 Tilsæt honning og eddike og lad det koge sammen til en sirupsagtig konsistens.
  • 8 Tilsæt fond og kog det ind til en tyktflydende glaseringslage.
  • 9 Vend kødet heri, smag til og varm kødet.
  • 10 Skær selleri i tern på 1½ x 1½ x 1½ cm.
  • 11 Steg dem møre i smør. Krydr med salt.
  • 12 Læg smørret på en kold pande.
  • 13 Lad det smelte ved høj varme i ca. 2 minutter.
  • 14 Derefter ved jævn varme i 8-10 minutter til smørret er gyldenbrunt og smager og dufter nøddeagtigt.
  • 15 Tilsæt finthakket løg, kapers og hakket persille.
  • 16 Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • 17 Pynt med tyttebær og høvlet peberrod.
  • {{recipeDoneText}} Glaserede kæber med selleri

Opskriften er udviklet af