Glaserede æbler med æblecidereddike

Sådan gør du

  • 1

    Sprødt brød

    Skær skorpen af brødskiverne. 
  • 2 Pisk fløden og æggeblommen sammen og dyp de tynde skiver brød i massen. 
  • 3 Læg dem på bagepapir og drys med lidt rørsukker. Læg endnu et stykke bagepapir over og bag dem i ovnen ved 160 grader under pres med en anden bageplade over til de er gyldne. 
  • 4

    Glaserede æbler

    Skræl æblerne, flæk dem på langs og fjern kernehuset, så der kommer en fordybning i æblet. 
  • 5 Karamelliser sukkeret i en gryde til en lys karamel, kog den op med æblemost og æblecidereddike. Læg rosmarinen ved. Kog det lidt ind.
  • 6 Brun smørret på en pande og steg æblerne gyldne på skærefladen. 
  • 7 Hæld karamellen ud over og kog lagen ind omkring æblerne, så de glaseres. Overhæld æblerne med lidt af lagen undervejs, så de bliver møre uden at smatte. 
  • 8 Anret æblerne med lidt af karamellagen, is og sprødt brød.
  • {{recipeDoneText}} Glaserede æbler med æblecidereddike

Opskriften er udviklet af