Glaceret kalvebryst med hummer(haler), salte løg og bagte løg

Sådan gør du

  • 1 Kom kalvebryst, mørk øl, laurbærblade, eddike, sukker og salt i en støbejernsgryde, eller anden stegegryde.
  • 2 Bring gryden i kog og skru så ned til svag varme.
  • 3 Lad det simre i 2 timer.
  • 4 Pil skalotteløg og skær dem i 2 mm tynde skiver.
  • 5 Bland med salt og sukker og sæt det i køleskabet.
  • 6 Skær æbler med skræl uden kernehus i 2-3 mm tynde skiver.
  • 7 Skær dem derefter i i stænger og til sidst i tern.
  • 8 Bland med eddike og sæt dem i køleskabet.
  • 9 Tænd ovnen på 180 grader.
  • 10 Skær rodenden af løgene og sæt dem i et fad.
  • 11 Bag dem ved 180 grader i ca. 35 minutter.
  • 12 Bræk hummerhaler og -kløer ud af skallen.
  • 13 Den er kraftig, så man skal bruge kræfter og måske en lille kødhammer til at bane vejen.
  • 14 Læg hummerstykkerne til side.
  • 15 Eller tø halerne.
  • 16 Tag kødet op af gryden.
  • 17 Kog lagen ind til ca. 2 dl glace, så det har en tyk og næsten sirupsagtig konsistens.
  • 18

    Skær kødet i flotte rektangulære stykker og kom dem og hummerkødet i gryden.

  • 19 Tænd for gryden og glacer kød og hummer.
  • 20 Det tager 3-4 minutter.
  • 21 Skyl persillen og hak den fint.
  • 22 Bland saltede løg, æbletern og persille.
  • 23 Pil de bagte løg og skær et kryds mod bunden i dem, så de spreder sig som en blomst.
  • 24 Fyld løgene med æble/løg blandingen.
  • 25 Server som på billedet.
  • {{recipeDoneText}} Glaceret kalvebryst med hummer(haler), salte løg og bagte løg

Opskriften er udviklet af