Ghribas - Marokkanske småkager

Ghribas - Marokkanske småkager

Ghribas er en bestemt type småkager fra Marokko, som har en grov tekstur, men som smelter på tungen.  

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 180 grader.
  • 2 Si mel og flormelis op i en skål.
  • 3 Tilsæt sesamfrø, salt, smør, bagepulver og orangeblomstvand.
  • 4 Bland alle ingredienserne og tilsæt olien lidt efter lidt, mens du ælter dejen, indtil du har en blød dej.
  • 5 Tag en spsk. dej og rul den til en lille kugle.
  • 6 (Hav eventuelt orangeblomstvand eller olie på hænderne, så dejen ikke hænger i).
  • 7 Vend forsigtigt kuglen i flormelis.
  • 8 I Marokko bages den på bagsiden af noget, der minder om en linseform, så dejkuglen lægges på en runding, der buler op.
  • 9 Men de kan sagtens bages på en olieret bageplade.
  • 10 Bages i 7-8 minutter eller til de er gyldent brune og ”sprækker” i overfladen.
  • {{recipeDoneText}} Ghribas - Marokkanske småkager

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier

Andre spændende opskrifter