Gammeldags oksesteg med grøntsagssauce

Sådan gør du

  • 1 Gnid kødet med salt og peber.
  • 2 Brun kødet godt på alle sider i smør ved kraftig varme.
  • 3 Hæld balsamico-vineddike ved og lad den dampe af, så den syrlige smag mindskes.
  • 4 Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker.
  • 5 Kom grønsagerne ved kødet.
  • 6 Drys paprika over, læg laurbærbladene i gryden og spæd med vand.
  • 7 Lad kødet simre mørt under låg på 2-2 1/2 time, prøv med en kødnål, den skal gå let gennem stegen.
  • 8 Tag stegen op og pak den i folie.
  • 9

    Kog skyen lidt ind uden låg.

  • 10 Pisk den igennem med blenderstav, så grønsagerne moses og jævner saucen.
  • 11 Smag til med paprika, salt og peber.
  • 12

    Skær kødet i tynde skiver og servér med den kraftige sauce.

  • {{recipeDoneText}} Gammeldags oksesteg med grøntsagssauce

Opskriften er udviklet af