Gammeldags oksekødssuppe

Sådan gør du

  • 1 Gør alle suppeurterne istand.
  • 2 Læg det hvide af porrerne, 2/3 af sellerien, 4 gulerødder og 2 persillerødder i en plastikpose med lidt vand i køleskabet indtil suppen færdiggøres.
  • 3 Resten af urterne (inkl. det grønne fra porrerne) anvendes til at koge suppen med.
  • 4 Sæt kødet over i 3-4 l koldt vand.
  • 5 Bring det langsomt i kog og skum grundigt.
  • 6 Tilsæt 1 1/2 spsk. salt og skum igen.
  • 7 Læg kogeurterne samt timian og persille og peberkorn ved og lad suppen simre under låg i 3-4 timer.
  • 8 Tag kødet op og læg det på et fad.
  • 9 Si suppen af to omgange: Først gennem et dørslag, der tager de større partikler og så gennem en tæt sigte, der tager småtterierne.
  • 10 Skum fedtet af suppen og kog den ind til den er kraftig i smagen.
  • 11 Skær de istandgjorte grøntsager fra køleskabet i små stykker, blancher dem kort i letsaltet vand og kom dem i suppen.
  • 12 Kog dem møre, smag suppen til med salt og server den med urterne og 1/4 af kødet (skåret fri for evt. fedt) i små terninger.
  • 13 Eller kød- og melboller.
  • 14 Kødet kan også serveres med peberrodssauce
  • {{recipeDoneText}} Gammeldags oksekødssuppe

Tip

For at få en kraftig suppe skal der koges meget mere kød, end der er "brug for" i suppen. Kødet kan serveres med peberrodssauce næste dag. Eller også kan det bruges til biksemad eller pålæg.

Opskriften er udviklet af