Gammeldags grydestegt kylling

Sådan gør du

  • 1 Tør kyllingen godt både ind- og udvendigt.
  • 2 Gnid den med salt og peber.
  • 3 Rør smør og persille sammen og fyld det i kyllingen.
  • 4 Hold vingerne ind til kroppen med et par kødnåle.
  • 5 Lad smørret blive gyldent i en gryde.
  • 6 Gnid kyllingen med salt og brun den først med brystet nedad.
  • 7 Brun den derefter jævnt over det hele.
  • 8 Mod slutningen af bruningen kommes hjerte og kråse i gryden.
  • 9 Hæld vand ved og steg kyllingen ca. 1 time under låg ved svag varme.
  • 10 Vend kyllingen når halvdelen af stegetiden er gået.
  • 11 Stik i overlåret med en kødnål, kødsaften skal være klar, når kyllingen er færdigstegt.
  • 12 Tag kyllingen op.
  • 13 Sauce: Skum skyen, spæd med bouillonen og kog den igennem.
  • 14 Tilsæt fløden.
  • 15 Jævn saucen med mel eller majsstivelse udrørt i koldt vand og lad den koge 3-5 min.
  • 16 Smag saucen til med salt og peber.
  • 17 Partér kyllingen og servér den med den stegte indmad.
  • 18 Serveres med kartofler, agurkesalat eller grøn salat.
  • {{recipeDoneText}} Gammeldags grydestegt kylling

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier